Thursday, 26 July 2012

LIRIK LAGU AKU SUKA DIA -AINAN TASNEEM

video
Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia

EXPERIMENT MEE KUNING

siapa yang tengah membaca cerita ni pernah makan mee kuning ?
mesti ramai yang pernah makan kan,
sebenarnya dekat dalam mee kuning tu ada sejenis acid,tapi kita x ingat lah ape nama acid tu,
acid kan bahaya so,kita boleh try  satu experiment ni,kalau nak tahu berapa banyak kandungan acid dalam mee kuning.
pertama : awak semua ambik satu sudu kecil serbuk kunyit dan masukkan kedalam cawan yang berisi ari
kedua : awak semua masukkan satu ape erk nak gelar mee tu,saya gelarkan sehelai lah,ambik sehelai mee tu lepas tu masukkan dalam air yang ada kunyit tu
kalau awak semua tengok mee tu dengan pantasnya dia bertukar jadi warna merah,so telah terbuktilah dlam mee tu terkandung banyak acid,
PERINGATAN:KURANG KURANGKAN LAH MAKAN MEE KUNING ;)

Wednesday, 25 July 2012

KENAPA?

assalamualaikum,
cerita kita kali ni x ada unsur riak  :)
kita just nak tanya sesuatu kat awak?
kenapa bila kita bagi sedekah kat orang,degupan jantung kita x tentu arah,laju semacam je,
lepas tu mesti kita rasa tangan kita sejuk,
boleh tak awak tolong jawabkan kenapa?

Tuesday, 24 July 2012

SUSAH KE JADI ORANG GEMUK )o( ?

ASSALAMUALAIKUM,memang susah jadi orang gemuk kan,susah nak cari baju lah,pastu kena ejek,susah nak bergerak dll.kita pun gemuk jugak :) kita selalu tanya kat mummy kita,
mummy kenapa adik gemuk?time adik kecik mummy bgi adik mkan bnyak2 ke?
and mummy kita tak pernah jawab soalan kita tu,kadang2 kita rasa stress jugak,yelah bila kita tengok orang kurus senang je nak pakai baju baju yang cantik cantik,kita tak suka lah kita gemuk :'(
TAPI:walaupun kita gemuk kita jangan pernah merendah diri,sebab gemuk tu comel ape,dan kalau ada orang ejek kita,kita belasah je di kita duduk je atas dia senang cerita,ehh jgn pulak awak semua buat mcm tu kita melawak je,kalau dorang ejek kita,kita cakap alhamdulilah je,bila kita cakap macam tu nanti kita dapat pahala :)
BUT:janganlah pulak awak semua tambahkan berat badan sampai obesiti sebab nak jadi comel :),awak semua try lah diet supaya kita pun dapat pakai baju lawa lawa macam org kurus.saya pun tengah diet sekarang,jom kita diet sama sama nak,
kita nak pesan lagi sekali,,,awak semua jangan cepat down tau bila kena ejek,lantaklah dorang nak ejek kita janji kita comel,smile :D

SIAPA KENAL ADLE ASHA & HAFIZ RAHIM ?

SIAPA KENAL DIAORANG NI?
diaorang comel,handsome dan hot kan.
TAPI KENAPA RAMAI ORANG TAK SUKA DIAORANG?
saya x berapa kenal diaorang sangat,saya kenal diaorang pun dari fb.
BOLEH X AWAK SEMUA BGITHU KITA KENAPA RAMAI SANGAT ORANG X SUKA DIAORANG?

Sunday, 15 July 2012

KURSUS PEMBIMBING RAKAN SEBAYA TAHAP MUDA

kita baru je balik dari kursus prs tahap muda,memang best gila lah,kakak dengan abang fasi semuanya sporting,cikgu pun sama,tapi yang pengalaman yang  tak boleh dilupakan bila abg lokman (fasi)
letak ikan busuk kat atas kerusi yang kita orang tengah junjung,bau dia memang x boleh nak cakap lahkan,busuk :P.sebenarnya banyak lagi pengalaman yang kita dapat.tapi nilah salah satu dari pengalaman tu,last sekali kita nak ucapkan tahniah kepada kumpulan kangkung sebab menang dan x lupa jugakepada kumpulan saya sendiri iaitu kumpulan bracoli,yang dianggotai oleh abg azim,abg firas,abg afiq,abg aidil,abg syafiq,kak teh,kak erina,puteri,dieyana,jannah dan saya sendiri :)

Thursday, 12 July 2012

BUDAK BARU BELAJAR ;)

ya allah,happy betul hari ni,,,selama ni punya susah lah kita nak buat blog,akhirnya jadi juga,terima kasih ya allah :D